Kawa ziarnista JURA CAFE MALABAR - 250 g / 68011
Indyjska kawa ziarnista Jura Cafe Malabar
Kawa ziarnista Jura Cafe Malabar to najwyższej jakości ziarna z Indii. Specjalny sposób przygotowywania pozwala na uzyskanie jedynego w swoim rodzaju smaku. Proces przetwarzania ziaren określa się jako monsooning, a nazwę wziął od deszczu monsunowego. Kawa arabica jest bardzo delikatna, a przy tym aromatyczna. Idealna do ekspresu ciśnieniowego!
Monsooned Malabar – co to za kawa?
Najwyższej jakości arabika Malabar jest uprawiana w prowincji Kerala w Indiach. Ten rejon wyróżnia się dużą liczbą gospodarstw uprawiających kawę od wielu pokoleń. Ziarna z tego regionu zawdzięczają swoją nazwę metodzie przetwarzania, nazywanej monsooning. Po zbiorach przez 5 dni są wystawione na działanie deszczu monsunowego! Kiedy nabiorą wilgoci, są *suszone na wietrze monsunowym* przez około tydzień. Pozwala to wydobyć z ziaren *wyjątkowy smak – pełny i mocny.*
Kawa w ziarnach – pomysł na prezent
Dobra kawa ziarnista do ekspresu będzie doskonałym prezentem dla bliskiej osoby. Delikatna dla układu trawiennego, o wyrazistym smaku, z pewnością ucieszy miłośnika porannego espresso. *Eleganckie opakowanie 250 g ze szczelnym zamknięciem* pozwoli długo cieszyć się aromatem ziaren.
Najlepsza kawa ziarnista do ekspresu!
Kawa Jura jest delikatna i aromatyczna – perfekcyjna do ekspresu ciśnieniowego. Uzyskasz z niej *wyraziste espresso pozbawione kwasu i aksamitną cafe crema.* Jedyny w swoim rodzaju smak wyselekcjonowanych ziaren sprosta oczekiwaniom nawet najbardziej wymagających kawoszy. Kawa ziarnista Jura Cafe Malabar została wypalona w palarni producenta tradycyjną metodą bębnową.