Kawa mielona Tchibo Barista Classic
Klasyczna, delikatna kawa mielona z doskonałych ziaren łagodnej arabiki. Ma
subtelny i harmonijny smak. Głęboki aromat kawy jest wydobywany w procesie powolnego palenia starannie wyselekcjonowanych ziaren. Doskonała propozycja dla fanów klasycznych i łagodnych kaw i świetny sposób na zrównoważoną dawkę energii każdego dnia.
Aromatyczne ziarna gatunku arabica
100% Tchibo Arabica oznacza, że każde opakowanie zawiera wyłącznie najlepsze ziarna kawowca z gatunku arabica. Łagodny klimat
brazylijskich stoków to doskonałe warunki do uprawy tego gatunku. Arabica wyróżnia się łagodnym charakterem i wielością nut aromatycznych. Do produkcji kawy Barista Classic wykorzystuje się wyselekcjonowane, ręcznie zbierane ziarna.
Palona w piecach bębnowych
Barista Classic jest wypalana tradycyjną metodą. Do tego celu niezbędne są specjalne piece bębnowe, obsługiwane pod okiem specjalistów Tchibo. To metoda znana
od ponad 100 lat, nazywana również mistrzowską. Powolny proces pozwala wydobyć z każdego ziarna pełnię smaku oraz bogate walory aromatyczne. W efekcie kawa nabiera szlachetnego, subtelnego charakteru i pięknego zapachu.
Jak przygotować kawę mieloną Barista Classic?
Klasyczna arabica to kawa, która smakuje doskonale
pod każdą postacią. Spróbuj aromatycznego cappuccino lub małej czarnej i ciesz się jej subtelnym smakiem. Barista Classic nadaje się do zaparzenia wieloma metodami, od tradycyjnych do alternatywnych. Możesz przygotować ją w ekspresie, kawiarce czy też french-pressie lub po prostu zalewając gorącą wodą w filiżance.