Sklep internetowy www.filtrosfera.pl wykorzystuje pliki cookies. Pliki te mogą zostać w każdym czasie zablokowane na poziomie przeglądarki. Dalszą nawigację i brak blokady plików cookies będziemy rozumieć, jako wyraźne działanie potwierdzające. Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.

  OK
Infolinia: +48 56 649 43 25 Otwarte: Pn. - Pt. 8:00 - 16:00
Twoje konto
0
Koszyk

Wybrane dla Ciebie

Zobacz co może Ci się przydać

    Kawa ziarnista – co warto wiedzieć

    Kawy ziarniste są idealne do ekspresów automatycznych, ponieważ urządzenia te zazwyczaj mają wbudowany młynek. Ziarno zmielone tuż przed zrobieniem napoju nadaje mu niesamowicie intensywny i aromatyczny charakter. Najlepsza kawa do ekspresu to taka, która jest świeża i bogata w setki zapachów. Specjaliści twierdzą, że aromat jest równie ważny, co smak, a być może nawet ważniejszy. Dzieje się tak dlatego, że ślina rozcieńcza połowę smaku, zatem doznania docierają do nas również za pomocą innych zmysłów. Zmielona kawa, która jest nieodpowiednio przechowywana w nieszczelnych pojemnikach może łatwo stracić swoje właściwości.

    Kawa do każdego młynka

    Jeśli jednak nie masz ekspresu wyposażonego w młynek i obawiasz się jego zakupu oraz komplikacji związanych z mieleniem, zapewniamy, że nie ma się czego bać. Są to urządzenia proste w obsłudze. Kawa z takiego młynka idealnie sprawdzi się w ekspresach kolbowych, przelewowych, kawiarkach oraz podczas robienia tego napoju innymi metodami. Również zwykła kawa zalewana gorącą wodą bezpośrednio w szklance, smakuje dużo lepiej dzięki świeżo zmielonym ziarnom.

    W sprzedaży posiadamy kawy ziarniste Tchibo, Illy, Jura oraz Davidoff. Wśród nich znajdziesz zarówno delikatne i aromatyczne smaki, jak i intensywne i pobudzające mieszanki z całego świata.

    Wśród kaw Illy możemy wyróżnić:

    - Classic Espresso – prawdziwa włoska kawa o aromacie czekolady, karmelu i kwiatów,
    - Etiopia – z wyczuwalną nutą kwasowości,
    - Guatemala – intensywny smak o małej zawartości kofeiny i wyczuwanych nutach czekolady i miodu,
    - Classic Espresso Black – mocny i goryczkowy smak espresso, przełamany nutami czekolady, palona na ciemno,
    - bezkofeinowa – o delikatnym smaku z nutami orzechów i bardzo niskiej zawartości kofeiny (0,05%).

    Wszystkie kawy Illy są pakowane w szczelne, pozbawione powietrza puszki, które pozwalają utrzymać i wzmocnić cenne aromaty.

    Natomiast spośród kaw ziarnistych Tchibo warto zwrócić uwagę na:
    - Caffe Crema Mild – aromatyczna arabika z kremową pianką,
    - Caffe Crema Intense – wykwintna goryczka i nuty czekolady,
    - Barista Caffe Crema – harmonijna i delikatna,
    - Espresso Milano Style – łagodna kawa z północnych Włoch,
    - Espresso Sicilia Style – lekko kwasowa i intensywna mieszanka arabiki i robusty
    - oraz wiele innych różnorodnych smaków.

    Wszystkie kawy ziarniste sprzedawane w naszym sklepie są odpowiednio przechowywane i szczelne. Pozwala to na zatrzymanie pełni ich aromatu i smaku, który uwalnia się dopiero po otwarciu opakowania.