Tamper ubijak do kawy DeLonghi DLSC058 5513281931
Tamper do ubijania kawy DeLonghi 51 mm
Profesjonalny ubijak do kawy marki DeLonghi 5513281931. Jest to niezbędne narzędzie pracy zarówno dla baristy, jak i każdego użytkownika ekspresu kolbowego. Dzięki niemu odpowiednio przygotujesz kawę w portafiltrze.
*Tamper DeLonghi DLSC058* jest wykonany według starannego projektu. Wytrzymałe materiały to gwarancja długoletniego korzystania. Używaj go, przyciskając kawę w kolbie nawet z dużą siłą. Nie musisz martwić się o jego uszkodzenie.
Profesjonalny ubijak dla baristów i nie tylko
Tamper do kawy DeLonghi cechuje się najwyższą jakością wykonania. Specjaliści marki zadbali o odpowiednie materiały, kształt, wymiary oraz wagę. Ubijak Jest *wyważony i skalibrowany* tak, by osiągnąć najlepsze efekty przygotowania kawy. Wygodę i ergonomię zapewnia wyprofilowana drewniana rączka w ciemnoniebieskim kolorze. Natomiast podstawa tampera gwarantuje maksymalną trwałość. Jest wykonana ze stali nierdzewnej, odpornej na uszkodzenia i rdzę.
Jak ubić kawę przy pomocy tampera?
Odpowiednie ubicie kawy to początek dobrego espresso. Zmielone ziarna należy wsypać do sitka portafiltra. Zanim poddamy je ekstrakcji, trzeba je ubić, czyli przycisnąć tamperem i wyrównać poziom kawy. Ubijak DeLonghi pozwala, przy odrobinie wprawy, wypracować *optymalną technikę i siłę nacisku.* Jest to możliwe dzięki jego odpowiedniej kalibracji, więc wydobędziesz głębię smaku i aromatu z każdej porcji espresso.
Tamper do kawy o średnicy 51 mm – do jakich ekspresów pasuje?
Najważniejsza w doborze tampera jest jego średnica. W przypadku ubijaka Delonghi DLSC058 wynosi ona 51 mm. Należy porównać ten wymiar z wewnętrzną średnicą sitka w portafiltrze, czyli kolbie. Tamper powinien się w niej *dokładnie mieścić.* Nie może być ani za mały, ani za duży. Dzięki temu dokładnie ubijesz kawę na całej powierzchni, co przełoży się na pełny smak espresso.