Ziarna z Afryki Wschodniej
Ziarna tej odsłony kawy Tchibo pochodzą ze wzgórz wschodniej Afryki. Kawa dojrzewa w gorącym, równikowym słońcu, a żyzne gleby, pełne żelaza, pozwalają osiągnąć ten niezwykły smak. Ponadto gatunkiem wykorzystanym w tym przypadku jest
Arabica, która uważana za szlachetniejszą i rozwija setki nut smakowych oraz aromatycznych. Opakowanie zawiera 500 g ziaren.
Jak smakują ziarna African Blue?
Specjalne warunki hodowli krzewów kawowca pozwoliły uzyskać ziarna, które wyróżniają się swoją niezwykłą wyrazistością. W kawie można wyczuć dosyć dużą kwaskowość oraz
lekką nutę czarnej porzeczki. Wszystko to udało się osiągnąć przy delikatnym paleniu oraz zachowaniu setek nut aromatycznych. To kawa dla prawdziwych smakoszy intensywnych doznań. Dla lekkiego złagodzenia smaku, polecamy uzupełnienie napoju mlekiem lub cukrem.
Jak przyrządzić kawę ziarnistą Tchibo?
Kawy ziarniste najlepiej sprawdzają się
w ekspresach automatycznych. Wystarczy wsypać je do odpowiedniego pojemnika, a urządzenie przygotuje wspaniałą kawę za nas. Jeśli chcemy zrobić napój w inny sposób, najpierw należy zmielić ziarna. Następnie tak przygotowana kawa może być zaparzona w kawiarce, ekspresie kolbowym, alternatywnymi metodami lub tradycyjnie zalana gorącą wodą w filiżance.
Privat Kaffee – ziarna z różnych stron świata
Seria Privat Kaffee to propozycje ziaren z różnych części świata. To wspaniała okazja, aby spróbować jak smakują kawy z danego regionu lub zrobić degustację wspólnie ze znajomymi. Każdy kontynent to inne warunki atmosferyczne, które kształtują odmienne nuty aromatyczne i smakowe. Przekonaj się sam. Ponadto kawy posiadają
certyfikat Rainforest Alliance, który jest przyznawany plantacjom działającym w zgodzie z naturą.