Sklep internetowy www.filtrosfera.pl wykorzystuje pliki cookies. Pliki te mogą zostać w każdym czasie zablokowane na poziomie przeglądarki. Dalszą nawigację i brak blokady plików cookies będziemy rozumieć, jako wyraźne działanie potwierdzające. Kliknij, aby dowiedzieć się więcej o Polityce Cookies.

  OK
Infolinia: +48 56 649 43 25 Otwarte: Pn. - Pt. 8:00 - 16:00
Twoje konto
0
Koszyk

Wybrane dla Ciebie

Zobacz co może Ci się przydać

    Czysty i lśniący piekarnik

    Piekarnik to sprzęt kuchenny, który wymaga odpowiedniej konserwacji, w tym czyszczenia oraz odkamieniania. Czynności te nie muszą być ani trudne, ani uciążliwe, jeśli tylko użyjemy profesjonalnych środków stworzonych specjalnie z myślą o tego typu urządzeniach. W naszym sklepie znajdziesz wyłącznie sprawdzone preparaty, dzięki którym skutecznie i bez większego wysiłku zadbasz o kondycję oraz higienę sprzętu.

    Czyszczenie piekarnika

    Dobry środek do mycia piekarnika to więcej niż połowa sukcesu. Oczywiście istnieją również domowe sposoby czyszczenia. Większość z nich polega na wykorzystaniu octu, sody oczyszczonej lub soli. Popularnym zabiegiem jest także oczyszczanie wnętrza piekarnika przy pomocy pary wodnej.

    Jeśli jednak te sposoby nie dały rezultatu lub po prostu wolisz używać sprawdzonych i efektywnych produktów, warto sięgnąć po profesjonalne środki. Do ich zalet można zaliczyć dużą skuteczność, wydajność oraz łatwość aplikacji i czyszczenia.

    Jednym z takich preparatów jest dostępny w naszym sklepie środek do czyszczenia piekarnika marki WPRO z wygodnym sprayem. Z jego pomocą usuniesz tłuste plamy, oporny brud i nawet najbardziej zapieczone resztki jedzenia.

    Co ważne, płyn nie rysuje piekarnika, więc możesz używać go bez obaw o uszkodzenie powierzchni. Może być stosowany także do czyszczenia grilli elektrycznych.

    Jak wyczyścić piekarnik przy pomocy preparatu odtłuszczającego WPRO?

    Na początek spryskaj komorę piekarnika sprayem. Odczekaj od 10 do 30 minut – w zależności od temperatury powierzchni. Jeśli piekarnik jest gorący, czas oczekiwania może oscylować w dolnej granicy. W przypadku zimnego urządzenia najlepiej odczekać całe pół godziny. Tak przygotowaną powierzchnię należy umyć przy pomocy wilgotnej myjki lub gąbki. Płyn pozostawia przyjemny, cytrusowy zapach.

    Higienicznie czyste wnętrze piekarnika wpłynie na komfort pieczenia oraz poczucie estetyki. Pozbędziesz się zaschniętego tłuszczu, który może być szkodliwy dla zdrowia. Nie musisz także obawiać się, że zepsuje on smak dań po zetknięciu z pieczonymi potrawami.

    Jak odkamienić piekarnik parowy?

    Piekarnik parowy to urządzenie, które najczęściej pozwala zarówno na tradycyjne pieczenie potraw, jak i gotowanie na parze. Urządzenie wykorzystuje właśnie parę wodną do niektórych programów. W związku z tym wiele elementów piekarnika jest wystawionych na kontakt z wodą.

    W wielu gospodarstwach domowych woda jest twarda lub nawet bardzo twarda. To oznacza, że ma dużą zawartość minerałów (w tym wapnia i magnezu), które są źródłem kamiennego osadu. Z czasem we wnętrzu piekarnika tworzy się uporczywy i szkodliwy dla urządzenia nalot.

    Aby pozbyć się kamienia, należy stosować regularnie odkamieniacz do piekarnika parowego. W naszej ofercie znajdziesz między innymi profesjonalne odkamieniacze marki Durgol oraz Electrolux Steam Care. To produkty dostosowane specjalnie do piekarników z funkcją gotowania na parze. Regularne odkamienianie urządzenia przyczyni się do jego wydajnej pracy oraz wydłuży żywotność sprzętu.